Skip to main content

HACCP

Šta je HACCP?

HACCP je sistem osmišljen sa ciljem da se na kraju proizvodnog procesa dobije bezbedan proizvod.

Prvobitno je razvijen isključivo za potrebe Američke svemirske agencije (NASA), ali se tokom vremena dokazao kao lako upotrebljiva alatka za kontrolu proizvodnog procesa hrane, te se danas koristi širom sveta. Ono šta je započelo kao ideja da se za astronaute obezbedi obrok koji neće dovesti do njihovog oboljevanja, preraslo je u sistem koji to isto obezbedjuje velikom broju ljudi.

Zašto HACCP?

Uvodjenje HACCP sistema je zakonska obaveza.

Pravilnom implementacijom ovog sistema bezbednosti hrane postiže se:

-nadzor nad svim bitnim elementima u postupanju sa sirovinama i tokom proizvodnog procesa

-obučenost zaposlenih o bitnim elementima njihovog rada u cilju povećanja bezbednosti proizvoda

-dobijanje konačnog proizvoda koji u pogledu bezbednosti zadovoljava zahteve tržišta i državnih inspekcijskih organa

Pravilnim sprovodjenjem HACCP sistema postižu se i drugi korisni efekti, koji nisu njegov primarni cilj: racionalno iskorišćenje sirovina i resursa, te samim tim i povećanje profita.

Zašto CIN?

Centar za ispitivanje namirnica Vam nudi saradnju pri uvodjenju HACCP-a u Vaš proizvodni proces: mesna i mlekarska industrija (mesare, trgovine, proizvodni pogoni), industrija i prodaja poljoprivrednih proizvoda, mešovita hrana, ugostiteljstvo, ketering, skladištenje itd.

Kod nas možete dobiti podršku za bilo koju vrstu hrane ili aktivnosti koja je predmet vašeg poslovanja. Naš kvalitet čini veliko iskustvo u uvodjenju HACCP sistema, a struktura zaposlenih (stručnjaci iz raznih oblasti) garantuju uspeh u poslu. 

  • Created on .